Veelgestelde Vragen

Milieu
Op welke manieren houden jullie rekening met het milieu?

- We werken enkel en alleen samen met kwekers die duurzaam ondernemen op Nederlandse bodem. Onze planten spreken dus direct bij aankomst dezelfde taal!

- We werken met een klein clubje van kwekers binnen een straal van 10 kilometer van elkaar om zo transport in te perken.

- We hebben duurzame verpakkingen ontwikkeld waarbij zo min mogelijk karton wordt gebruikt per verzending.

- Bij de leverancier van de verzenddozen was een FSC-keurmerk voor ons uiteraard een vereiste.

- We planten jaarlijks behoorlijk wat bomen voor het goede doel via Trees for the future! Gaaf toch?!

- Op kantoor gaat vrijwel alles digitaal en staat de printer stof te happen.

Bezorging
Wat zijn de bezorgkosten?

Bij bestellingen boven de € 100,- wordt jouw pakket gratis thuisbezorgd. Voor bestellingen onder de €100,- rekent Wout €5,90 bezorgkosten.

Wat als ik niet thuis ben bij de levering?

Mocht je niet thuis zijn of de bezorger gemist hebben in het door jou gekozen tijdslot, dan probeert de bezorger het pakket bij de buren af te leveren. Als ook dit niet lukt, proberen ze het op een later moment weer of kun je een nieuw bezorgmoment kiezen via DHL.

Wanneer krijg ik mijn nieuwe plant/pot binnen?
Zodra we je hebben laten weten dat je nieuwe plant of pot verstuurd gaat worden mag je deze binnen 3 dagen bij jou thuis verwachten.
Kan ik mijn pakketje volgen?
Onze partner chipt de helden en zorgt ervoor dat jij gemakkelijk kunt zien waar ze zich bevinden. Zodra jouw pakket verzonden is, ontvang je de track & trace code.
Kan ik opmerkingen doorgegeven voor de chauffeur?
Het is niet mogelijk om opmerkingen door te geven aan de chauffeur.
Kan ik mijn bezorgadres nog wijzigen?

Als jouw pakket met planten nog niet verstuurd is, kunnen wij het bezorgadres nog wijzigen. Wanneer jouw kamerplanten al onderweg zijn, zal je contact moeten opnemen met onze partner DHL om het bezorgadres te wijzigen.

Welke partij verzorgt jullie leveringen?

Om onze groene helden bij jou in huis te krijgen werken wij samen met DHL. Zij zorgen ervoor dat de planten bij jou thuis bezorgd worden op het door jou aangegeven moment. Voor Wout de boom werken wij met een speciale tak van PostNL: Extra@Home

Retour sturen
Wat zijn de retourkosten?
De prijs voor het retour sturen van jouw pakket is voor eigen rekening. De kosten bedragen €13,-.
Hoe moet ik mijn pakketje retour sturen?

Bewaar de doos goed wanneer je jouw bestelling binnen hebt, deze heb je nodig wanneer je iets retour wilt sturen. Hier passen de potten makkelijk in. Verder moet je het retourformulier op de website invullen zodat wij weten waarom onze groene vrienden opeens weer voor de deur staan.

Jouw retourzending mag naar het volgende adres: Hyacintenweg 37, 2665 NC Bleiswijk t.a.v. Team Wout.

Hoeveel dagen na levering kan ik mijn pakketje retour sturen/ Herroepingsrecht?

Je hebt 14 dagen de tijd om onze groene helden terug te laten gaan naar een saaie plek zonder kosten. Deze termijn gaat in vanaf de dag van bezorging en geldt alleen als je de helden voorzichtig en netjes hebt behandeld.

Garantie
Wat valt er wel of niet binnen de 3 maanden plantgarantie?
Het kan zo zijn dat onze helden nog niet sterk genoeg zijn om de wereld van saaie plekken te redden. Mocht het gebeuren dat een plant het niet redt bieden wij drie maanden plantgarantie. Dit betekent dat je een nieuwe held ontvangt zodat je jouw lege potje weer kunt vullen.
Zit er ook garantie op de potten?

Wij garanderen dat de pot heel aankomt, wanneer dit niet het geval is stuur dan even een      
foto naar ons via info@wout.com en we pakken het direct voor je op!  
Als je de potten zelf laat vallen kunnen we helaas niets voor je betekenen, maar één troost: scherven  
brengen wel geluk!

Ik heb een vraag of opmerking. Waar kan ik terecht?
Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

- Voor klachten kan je contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan telefonisch via +31 (0)10-3075288 of per e-mail naar info@wout.com.

- Voor klachten over de plant of pot graag foto’s van de door jou bestelde producten toevoegen.

- Zorg dat je het ordernummer bij de hand hebt of voeg deze toe aan de mail die je ons stuurt.

Sets
Hoe wordt een set bezorgd?
Een set met planten wordt om het makkelijk te houden bezorgd in één doos. Mocht dit niet passen, kan het zo zijn dat we de potten los versturen van de planten. Wanneer de potten los verstuurd zijn, ontvang je hier een losse track & trace van.
Zitten de planten al in de pot bij de bezorging?

Bij Wout krijg je alles in één. Jouw planten worden al in de pot gestopt voor dat ze in de doos worden gestopt. Jij hoeft ze alleen nog maar uit te pakken en een plekje te geven.

Kan ik zelf mijn planten kiezen voor in de set?
Het is niet mogelijk om zelf de planten in jouw set samen te stellen. Wij hebben goede teams samengesteld op basis van de sterktes en zwaktes van onze helden.
Kan ik een eigen pottenmix maken voor een set?
Het is niet mogelijk om zelf de potten te mixen wanneer je een set koopt. Wij vinden het belangrijk dat alle helden dezelfde cape dragen wanneer ze de wereld van saaie plekken gaan redden.
Hoe zorg ik voor mijn groene vrienden?

We begrijpen dat je super trots bent op jouw nieuwe groene vrienden en goed voor ze wilt zorgen. Je wilt zelf natuurlijk ook geen slechte gastheer of gastvrouw zijn! Op onze pagina combineren vind je al onze planten terug. Onderaan de pagina staat hoe je het jouw planten het meeste comfortabel maakt en er zelf het minste omkijken naar hebt.

 

Kom je er niet uit of heb je een plant ontvangen die je hier niet terugvindt? Neem dan contact met ons op.

Moet ik de planten verpotten?

Nee! Wij raden het aan om de planten in de kweekpot te laten zitten wanneer je ze in de sierpot zet.

 

De planten hebben in de kassen altijd water van onder gehad. Wanneer je de planten verpot kun je de planten alleen nog van bovenaf water geven, hierdoor kunnen de groene helden sneller verkleuren.

Combineren (losse planten, potplant-combinatie)
Kan ik ook losse potten bestellen?

Ja! Wout verkoopt zijn eigen potten ook los. Deze zijn te vinden op deze pagina en zo kun je helemaal de groene blits maken. #savingtheworldfromboringplaces

Hoe wordt mijn plant/pot bezorgd?
Jouw plant wordt bezorgd in een eigen doos. Als je meer dan één plant bestelt zorgen wij dat alles gemakkelijk in één pakket bezorgd wordt.
Hoe zie ik hoe groot de pot/plant is?
De liniaal rechts in de configurator geeft aan hoe hoog de plantcombinatie is. De hoogte van de pot vind je terug onderin de configurator.
Kan ik zelf de kleur van mijn pot kiezen?
Bij het bestellen van een plant met pot kun je kiezen uit verschillende kleuren. Voor de basispotten kun je kiezen uit de kleuren wit, zwart, grijs en groen. De exclusieve collectie is beschikbaar in het wit en terracotta.
Is het ook mogelijk om alleen een plant te kopen zonder pot?
Het is mogelijk om een plant te kopen zonder een pot. Om dit te doen kies je in onze configurator als pot de kweekpot.
Zitten de planten al in de pot bij de bezorging?
Wij stoppen de planten alvast in hun pot op het moment van bestellen. Jij krijgt dan in één keer de plant in zijn pot thuisbezorgd. Zo hoef jij alleen nog maar een plekje uit te zoeken.
Hoe zorg ik voor mijn groene vrienden?

We begrijpen dat je super trots bent op jouw nieuwe groene vrienden en goed voor ze wilt zorgen. Je wilt zelf natuurlijk ook geen slechte gastheer of gastvrouw zijn! Op onze pagina combineren vind je al onze planten terug. Onderaan de pagina staat hoe je het jouw planten het meeste comfortabel maakt en er zelf het minste omkijken naar hebt.

 

Kom je er niet uit of heb je een plant ontvangen die je hier niet terugvindt? Neem dan contact met ons op.

Social media
Op welke kanalen kan ik Wout en zijn groene helden volgen?

Wout kun je volgen op Instagram, Facebook, Linkedin en Pinterest. Je vindt ons onder de naam Wout In Huis.

Het lijkt me gaaf om met jullie samen te werken, hoe doe ik dit?
Wij staan open voor online samenwerkingen en komen hier graag over met je in contact. Wij verzoeken je om jouw aanvraag samen met jouw Social media kanalen via info@wout.com naar ons toe te mailen.
Wout
Wie is Wout eigenlijk?

Wout is de ideale boom voor binnen. Met Wout als huisgenoot of collega ben je elke dag gegarandeerd verzekerd van schone en gezuiverde lucht en dat is goed voor je gezondheid! Wout is uniek in zijn soort en behoort tot de familie: Pachira Aquatica. Wout wordt tussen de 1.90 en 2.10 meter lang. Verder heeft Wout maar 3 keer per jaar water nodig. Wout is dus Groots, Gezond en Gemakkelijk!

Hoeveel dorst heeft Wout?

Zodra Wout twee dagen bij je thuis staat en gewend is aan zijn nieuwe stekkie mag je hem een welkomstborrel geven. Een flinke plens van 2 liter moet voldoende zijn. Heb je Wout gelijk wat te drinken gegeven toen hij binnenkwam? Geen probleem, ook goed. Wout is niet zo moeilijk.

Je hoeft je agenda niet vol te kalken met herinneringen om Wout water te geven, dat doen wij voor je! Elke 4 maanden ontvang je een e-mail waarin staat dat Wout dorst heeft.

Hoeveel water moet de boom nu precies hebben?

3x per jaar een flinke plens water van 2 liter is over het algemeen meer dan genoeg om Wout optimaal te laten presteren. Wout kan af en toe een slok van een liter extra gebruiken als:

- De verwarming veel aanstaat

- Wout veel in de zon staat

- Er vaak airco aanstaat

- De lucht droog is

Kan ik Wout ook leasen?

Wil je de investering in Wout wat verkleinen? Betaal Wout dan in drie termijnen! Kies tijdens het afrekenen voor de optie Payin3 en betaal Wout vervolgens in drie termijnen. De eerste termijn betaal je direct bij het afrekenen. De maanden daarop ontvang je een betaalverzoek om de overige termijnen te betalen.

Is Wout giftig voor mensen/dieren?

De Pachira Aquatica staat niet bekend als giftige plant. Echter durven we ook niet te garanderen dat elk huisdier of mens positief zal reageren op het eten van Wout zijn bladeren (er zijn landen waar de bladeren van een Pachira worden gekookt en worden gegeten, maar dit raden wij echter af).

Is Wout ziek?

Om Wout goed in shape te houden is het belangrijk om hem met enig regelmaat te snoeien. Goed nieuws; iedereen kan Wout snoeien. Een nieuwe coupe geef je hem dus ook zonder dat je tuinman of kapper bent! Bekijk hier de snoeivideo waar onze Dirk uitleg geeft: https://www.youtube.com/watch?v=J1cojFDdBAE&t=6s . Door tijdig te snoeien houd je Wout compact en vol. Wanneer een tak de kracht van bladeren niet meer kan dragen en gaat buigen knip deze dan 5cm voor het punt waar hij begint met buigen af. Geen zorgen deze tak groeit weer aan. Lange takken kunnen Wout veel energie kosten. Een compacte volle coupe is dus beter voor hem. 

Heeft Wout veel licht nodig?

Wout staat graag bij een bron van zonlicht; maximaal 5 meter van een raam vandaan is het ideale plaatje. Wanneer dit niet haalbaar is stuur dan gerust even een foto van de plek die je in gedachten hebt voor Wout naar: info@wout.com.

Hoe reageert Wout op vloerverwarming?
Goed hoor! Wout vindt het namelijk heerlijk als zijn pot niet constant koud is.
Kan Wout bij een verwarming staan?
Er tegenaan vindt hij niet fantastisch, maar er een stukje vandaan is geen probleem. Door de verwarming zal hij wel sneller uit kunnen drogen, maar als je Wout af en toe een extra slokje water geeft en zo nu en dan eventjes nat sproeit met een plantenspuit dan blijft Wout shinen als een groene baas!
Kan Wout op de tocht staan?

Tot op zekere hoogte is dit geen probleem! De hele dag in de tocht of kou daar zal hij wel last van hebben, maar er zijn meerdere bedrijven die Wout bij ingangen hebben staan waar gedurende de dag mensen in en uit lopen en dit gaat perfect.

Staat de deur meer open dan dicht dan wordt het een risicogeval. Graag ontvangen we dan voor je over gaat tot bestellen een foto van de plek waar Wout komt te staan. Deze mag je sturen naar info@wout.com.

Hoe vaak moet ik Wout voeding geven?

Wout is een doorgewinterde knokker: er zitten genoeg voedingstoffen voor het hele jaar in zijn bast opgeslagen. Extra plantenvoeding kan tevens geen kwaad en na een jaar vindt Wout het wel lekker om even verwend te worden met een lekker hapje krachtvoer.

Ik wil Wout direct bestellen, hoe werkt dit?

Door je zwembroek of bikini aan te trekken en te surfen naar: www.wout.com. Hier kun je Wout bestellen voor thuis of op kantoor! Allereerst kies je de pot en het grind die het beste past in je interieur. Als je dit hebt gedaan verschijnen de bezorgopties en vervolg je de weg tot de betaalpagina. Dan is het wachten tot jouw Wout zijn laatste pubercentimetertjes groeit en hij bij jou in de kamer/kantoor staat! 

Kan ik Wout ook bestellen zonder pot?
Wout is erg ijdel en gehecht aan zijn garderobe. Daarom is het niet mogelijk om Wout zonder pot te bestellen.
Kan ik kiezen hoe hoog Wout is?

Ja en Nee. Dit komt omdat hij maximaal 2.10m mag zijn voor het transport. De kleinste Wout bomen die we leveren zijn 1.90m. Heb je het liefst een Wout van 1.90m i.p.v. 2.10m, laat het dan vooral even weten (dit kan tijdens het online bestelproces bij het veld: opmerkingen)!

Hoe laat wordt Wout geleverd op de dag van levering?
Je ontvangt uiterlijk 09:00u een sms van PostNL waarin de tijdspanne staat waarop ze Wout komen brengen. Je hoeft dus niet heel de dag thuis op je nieuwe huisgenoot/collega te wachten.
Wat wordt er bedoeld met één jaar levensgarantie?

Mocht Wout binnen één jaar tijd overlijden of flink ziek zijn dan brengen wij zonder te zeuren een nieuwe bij je thuis of op kantoor.

Wel ontvangen we om te beoordelen of dat zo is wat foto’s, namelijk: een foto waar Wout helemaal op staat, een foto van de platte bovenkant van de stam en van de onderkant van de stam, een close-up van het probleem dat je ondervindt.

De garantie geldt dus niet voor het uiterlijk van Wout. Zijn uiterlijk verandert namelijk constant omdat hij groeit, blad verliest of gesnoeid wordt. Je houdt Wout in shape door te snoeien. Kijk even bij de snoeitips, want snoeien is erg belangrijk!

Wout zijn bladeren verkleuren. Wat betekent dit?

Bladeren van de kamerplant Pachira zullen af en toe verkleuren. Dit is een normaal proces! Dit kan verschillende redenen hebben dus geen reden tot paniek! Wil je weten wat er aan de hand is met Wout, stuur dan twee foto’s (één dichtbij en één van het volledige bladerdak) van Wout naar info@wout.com en ontvang binnen 24u een reactie! Op het verkleuren/bladuitval geven we geen garantie, dit betekent namelijk niet persé dat hij ziek is of dood gaat. Uiteraard staan we wel altijd voor je klaar met tips en tricks om Wout weer topfit te krijgen!

Heeft Wout ook Social media?

Jazeker! Volg de avonturen van Wout op Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Je vindt ons onder de naam Wout In Huis.